Net als veel andere lichaamswerkers werk ik vanuit mijn hart. Dat maakt mij uniek, zoals we allemaal stuk voor stuk uniek zijn.

Afbeelding van Shiatsu-therapeut Dorien Alink-van Rijsewijk, foto: Dees Gerrits.

Dorien Alink-van Rijsewijk, Shiatsu-therapeut

Levensenergie moet stromen

Het lichaam weer in een natuurlijke balans brengen door middel van ontspannende en pijn verlichtende behandelingen. Dat is wat ik doe met de Shiatsu, orgaan- en meridiaanmassages die daarvoor de basis vormen.

Mijn opleiding tot therapeut heb ik onder andere gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. De opleiding geeft aan dat “Shiatsu een waardevolle behandelmethode blijkt te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard en voor het verbeteren van de algemene gezondheid.” Ook de orgaan- (Chi nei tsan) en meridiaanmassage vervullen een belangrijke rol bij het opheffen van blokkades in het stromen van de (levens)energie. Daarbij put ik intuïtief uit een aantal ondersteunende technieken tijdens de behandelingen, waaronder ohmpunctuur.

Jaarlijks volg ik een aantal activiteiten als bijscholing, om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

© Dees Gerrits

Je lichaam klinkt weer als een klok

Alles is een vorm van energie. En energie moet stromen. Net als water in een rivier. Staat het water stil, dan gaat ‘het leven’ eruit. Wordt de stroming belemmerd, dan ‘stroomt het over’, over een grens. Zo is het ook met onze levensenergie. Wanneer het tot stilstand komt, of wanneer de stroom wordt belemmerd voelen we ons letterlijk uit balans.

Klank en resonantie zijn van een onschatbare waarde om de stroming weer op gang te brengen: ze zetten het water op celniveau in beweging. En ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water.

Ik gebruik mijn klankschalen voor energetische heling en reiniging. Het brengt de lichaamscellen weer in balans. Stemvorken met de juiste frequentie heffen hele specifieke stagnaties op en ‘blazen’ je hele lijf door. De energie stroomt weer en je voelt je weer als herboren.

Wil je óók dat je lijf weer kinkt als een klok? Op deze pagina kun je contact opnemen.